Home > Svaštara > PRIJETI LI NAM LEDENO DOBA? SATELITSKI SNIMCI NASA-E SU ZASTRAŠUJUĆI! (VIDEO)

PRIJETI LI NAM LEDENO DOBA? SATELITSKI SNIMCI NASA-E SU ZASTRAŠUJUĆI! (VIDEO)

Film ‘Dan poslije sutra’ iz 2004. u svom je scenariju predvidio ledeno doba zahvaljujući satelitskim snimkama koje su poprilično slične onima na kojima su uragani Irma, Jose i Katia.

Uragani Irma, Jose i Katia kreću se američkom obalom i prijete jednom od najgorih prirodnih katastrofa 21. stoljeća. Irma je već opustošila Antigvu i Barbudu, Sveti Martin, Portoriko, Djevičanske otoke i Kubu, a od posljedica uragana dosad su 42 osobe izgubile život.

Zapadna obala Floride je na teškom udaru, a iako je Irma oslabila, i dalje pravi goleme probleme tamošnjem stanovništvu. Dok većina svijeta prati razaranje uragana Irma, u njezinoj sjeni ojačao je uragan Jose koji se kreće gotovo istom putanjom kojom se kretala Irma.

Na internetu se pojavila zanimljiva usporedba satelitskih snimaka trenutne situacije i one iz filma ‘Dan poslije sutra’ iz 2004. godine. U filmu je glavna radnja dolazak novog ledenog doba koji prijeti Zemlji, a katastrofalne posljedice nastaju zbog raspada masivnog, temperaturom vođenog, oceanskog sistema.

Na satelitskoj snimci iz filma prikazano je područje intenzivnog djelovanja struja koje su prouzročile ledeno doba i koje neodoljivo podsjećaju na kretanje sadašnja tri uragana, što je izazvalo strah u javnosti.

 

Izvor: novi.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *