Home > Svaštara > Julian Assange: “SAD provocira Sjevernu Koreju kako bi imali argumente za zadržavanje THAAD sustava u Južnoj Koreji, na granici Kine

Julian Assange: “SAD provocira Sjevernu Koreju kako bi imali argumente za zadržavanje THAAD sustava u Južnoj Koreji, na granici Kine

Osnivač WikiLeaksa, Julian Assange, rekao je kako Washington eskalira retoriku prema Pjongjangu kako bi imali povod za ostvarenjem svojih vanjskopolitičkih ciljeva, a jedan od tih ciljeva je i zadržavanje THAAD raketnih sustava na prostoru Južne Koreje.

“Južna Koreja je kineska Kuba. Provocirajući sukob sa Sjevernom Korejom SAD stvara uvjere za stavljanje THAAD sustava i drugog naoružanja na kinesku granicu… Je li konačni cilj da se američko nuklearno oružje dovede u Južnu Koreju? Ako se to desi, očekujte od Kine da će reagirati”, rekao je Assange.

Podsjetimo, Kina se oštro protivi postavljanju američkih THAAD sustava na prostor Južne Koreje, kao i Rusija. Čak i novi južnokorejski predsjednik je izrazio protivljenje, no, nakon ovih eskalacija, jasno je da više neće imati prigovora.

izvor(i): sputniknews.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *