Edita Aradinović prolazi kroz pakao: Evo da li ću se zaista odreći islama!

102572_1aovoprva

Jedna od najtraženijih pjevačica trenutno na ovim prostorima jeste frontmenka benda “Ministarke“ Edita Aradinović. A s popularnošću dolazi i interesovanje medija, tako da odjednom do tada mirni i povučeni život postaje “pod lupom javnosti“. Takav slučaj je sa Editom o kojoj je u posljednje vrijeme dosta toga napisano, od toga da mijenja vjeru, pa sve do onoga da joj zbog toga prijete smrću. Aradinović je nedavno nastupala u Sarajevu, a uoči nastupa je počela primati zaista zastrašujuće poruke.

– Pisali su joj u porukama da će gorjeti u paklu bude li izdala Islam, da nije prava vjernica već prosti*utka i da bi se trebala paziti ako dođe u Bosnu… – rekao  je izvor blizak pjevačici, dodavši kako se Edita zbog toga jako uplašila.

 

I baš na nedavnom koncertu Saše Matića sreli smo se sa Editom koja je pristala, da priča na tu temu te da definitivno stavi tačku na sve te priče.

 

– Dobivala sam svakakve poruke jer je moja izjava izazvala veliku buru. To je veoma osjetljiva tema koja bi mogla nanijeti mnogo patnje narodima i sram me pričati i o tome. Voljela bih da se cijela ta priča prekine. Poštujem svaku vjeru i meni nije važno ko kakvu boju kože ima, važno je da je čovjek – rekla je Edita.

 

– To činim zbog dobrih ljudi koji čitaju, a ne znaju šta čitaju. Jednostvano sam izjavila da mi nije bitno sa kim ću biti, da li će moj dečko biti pravoslavac, musliman, jevrej, budista… to je njegovo pravo. Slobodna sam i mogu da budem s kim ja želim. Nije istina da sam rekla da ću mijenjati vjeru, niti bi to radila. To je stvarno nebitno sada. Poštujem svoju, pa tako i tuđu vjeru. I neću više da pričam na tu temu – ljutito će Aradinović.

 

Posebno u Bosni je ta priča imala odjeka, dok je u Srbiji sve prošlo poprilično nezapaženo.

 

– Samo zato sam se i odazvala jer samo ovdje je to napravilo toliki odjek i mnogo mi je žao zbog toga. Puno puta smo bile u Sarajevu, a već smo tako ocrnjenje, odnosno ja i to bez razloga. Žao mi je zbog svega jer me je uistinu sve to potreslo. Zato mislim da bosankoj publici dugujem jedno takvo objašnjenje – pričala nam je Edita.

 

Nova pjesma “Moje jedino“ za vrlo kratko vrijeme postala je veliki hit. Možda trenutno najveći hit na ovim prostorima.

 

– Pjesma je zabilježila vrhunski uspjeh. Radimo svake sedmice, ali bukvalno. Spremamo novu pjesmu, a u aprilu će već druga pjesma. Radimo punom parom i spremamo puno lijepih stvari, samo da prođu ove loše kako bi se vidjele ove lijepe.

 

Nakon drugog albuma koji će biti sljedeće godine sprema se veliki koncert i u Sarajevu, ali o tom potom. Sve će te saznati na vrijeme – dodala je Edita kazavši kako su pjesmu radili oni koji su i napravili bend Filip Miletić i Miloš Roganović.

 

Malo su, kaže nam ona, promijenili žanr te otišli u narodnjake. No, to ne znači da će ostati u tom fahu s obzirom na to da mogu sve pjevati i da im sve leži.

 

– Mi idemo dalje tim putem, sve nam odgovara. Bože zdravlja, svega će biti, pa i hitova – završila je Edita.

 

Edita i Ministarke su se pojavila kao gošće na sarajevskom koncertu Saše Matića.

 

– On je moj najveći idol i podrška koju smo imale do sada. Bilo bi sramotno da se nismo odazvale jer to je nama velika čast

(Express Magazin)

Pogledajte još zanimljivih članaka